Dutch & Dutch

Dit Nederlandse bedrijf is in 2014 opgericht en sinds 2017 actief op de markt. Heel leuk aan dit merk is dat er maar één luidspreker in het assortiment zit. Nóg leuker is dat het bedrijf in Rotterdam is gevestigd in dezelfde straat als onze winkel en dat de luidsprekers inmiddels wereldwijd worden verkocht. Vinden we gers.

De 8c is min of meer het resultaat van wanneer vijf mensen een gemeenschappelijke visie delen om de ideale luidspreker te willen maken. Het belangrijkste argument is dat de huidige hifi-markt nog erg conservatief is. In de regel stellen we een set samen op basis van persoonlijke voorkeuren en proberen we in de ruimte waar het komt te staan het beste uit het geheel te krijgen. Dat is dan ook waarin Dutch & Dutch met de 8c zich onderscheidt van eigenlijk al het andere dat verkrijgbaar is. Door een uitgebreide parametrische toonregeling en de aanwezigheid van een DSP kan de luidspreker worden aangepast aan de luisterkamer.

DSP en software alleen kunnen de tekortkomingen van een slecht akoestisch ontwerp niet wegnemen. Daarom heeft men vanaf het begin veel aandacht besteed aan de bouw van de kast, de keuze van de drivers en het op elkaar afstemmen van alle componenten. Het lijkt heel erg op de professionele benadering, maar de luidspreker is echt gemaakt als oplossing voor thuis. Dit neemt niet weg dat de luidspreker inmiddels ook in studio’s terug te vinden is en om die reden ook een 8c Studio-versie heeft gekregen.

De 8c kan op meerdere manieren worden ingezet. De luidspreker is bijvoorbeeld Roon gecertificeerd. Hiermee kan direct vanuit de Roon-applicatie naar de luidspreker worden gestreamd. Is het toch wenselijk dat er meer bronnen op de luidsprekers worden aangesloten, dan kan het systeem ook worden gecombineerd met een (analoge) voorversterker. Tot slot is het ook mogelijk om een streamer direct op de 8c aan te sluiten.

Het is goed om te weten dat de 8c de nodige aandacht nodig heeft bij plaatsing. Dat doen wij natuurlijk maar al te graag. Wij installeren de luidspreker thuis en zorgen ook voor het inregelen.


Dutch & Dutch in ons assortiment

 15.449,00