Bluesound

Streaming audio is vandaag de dag niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Met slechts een paar handelingen luisteren we naar de muziek waar we op dat moment behoefte aan hebben en dat ook nog eens in een uitzonderlijk goede kwaliteit. Bluesound is momenteel een van de meest vooruitstrevende fabrikanten die multiroom ontzettend goed, betaalbaar en vooral gebruiksvriendelijk maakt.

Wie goed kijkt naar de producten en applicatie van Bluesound, zou verwachten dat het merk een lange historie heeft. Niks is echter minder waar. Althans, niet helemaal. Het bedrijf is een project van een team dat bij NAD verantwoordelijk was voor de eerste streamer in de NAD Master-serie. Het platform dat hiervoor werd ontwikkeld (BluOS) is uiteindelijk de basis geworden van Bluesound. De eerste generatie producten werd in 2012 geïntroduceerd en inmiddels mag het een gevestigde naam worden genoemd. Vandaag de dag worden niet alleen bijna alle versterkers van NAD uitgeleverd met BluOS, maar zijn er ook andere fabrikanten die gebruik maken van het BluOS platform.

Met Bluesound is het mogelijk om de gehele woning te voorzien van muziek en voor elke kamer is een oplossing voorhanden. Elke ruimte kan separaat bediend worden, maar ruimtes kunnen ook gekoppeld worden, zodat overal hetzelfde speelt.


Bluesound in ons assortiment