over ons

Multifoon startte in 1972 in Delft als platenwinkel met een zeer brede collectie en kwalitatief hoogwaardige opnames. Klanten van heinde en verre maakten graag een uitstapje naar onze winkel om de muziekcollectie voor thuis verder uit te breiden. In 1981 maakten we de spannende stap richting de hifi. Multifoon Hifi werd geopend aan de Koornmarkt. Hifi stond toen eigenlijk nog in de kinderschoenen en we hebben sindsdien veel voorbij zien komen. We waren tevens de eerste winkel in Nederland die halverwege de jaren ’80 een nieuw product introduceerde: de elektrostaten van MartinLogan. Dit merk is nog steeds onderdeel van ons assortiment.

In 1989 openden we een tweede winkel in het nabijgelegen Rotterdam aan het Schouwburgplein onder De Doelen. Bezoekers van concerten in De Doelen hoefden zo niet lang te zoeken naar een audiowinkel. In 1999 verhuisde de winkel van Delft naar Rotterdam Alexandrium Woonmall. Ruim acht jaar hebben we in Rotterdam twee winkels gehad, in 2007 werd besloten om de vestiging aan het Schouwburgplein samen te voegen met de winkel in het Alexandrium Woonmall. Belangrijkste argument was dat de omgeving van het Schouwburgplein drastisch zou worden verbouwd en we daarom niet onze activiteiten konden voortzetten.

In 2014 is de winkel verhuisd van Alexandrium Woonmall naar de Claes de Vrieselaan. Hiermee is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan om weer echt in de stad aanwezig te zijn. Daarnaast bood dit ons de gelegenheid om de winkel zo in te richten zoals we dit graag zouden willen hebben: sfeervol, huiselijk en vooral gezellig.

Leen

eigenaar multifoon hifi

Leen werkt bij Multifoon sinds oktober 1979; eerst in de platenwinkel, maar verhuisde met plezier en gezonde spanning mee naar de hifi in begin 1982. Leen ziet het als een uitdaging om de wens van de klant te vertalen naar een passende oplossing. Een maatwerkoplossing gaat hij niet uit de weg. Daarnaast is het zijn natuurlijke gevoel ieder defect apparaat zo snel mogelijk weer dienst te laten doen. Leen is veel buiten de deur aan het werk met thuisdemonstraties, afleveringen en installaties. Daarnaast is hij de aangewezen persoon voor vragen met betrekking tot het aanleggen van een stroomgroep.

Ronald

Ronald werkt sinds 2014 bij Multifoon. In eerste instantie zou hij tijdelijk Leen zijn werkzaamheden voor een half jaar overnemen, maar uiteindelijk is hij toch maar blijven plakken. Ronald houdt zich bezig met vrijwel alle werkzaamheden in en om de winkel; van demonstraties in de winkel tot afleveringen aan huis. Naast alle voorkomende werkzaamheden in de winkel heeft Ronald zich het digitale audiodeel eigen gemaakt. Streaming audio en netwerkoplossingen vallen onder zijn terrein. Daarnaast is hij ook dé gesprekspartner voor home cinema oplossingen. 

Han

Han is sinds 1 januari 2000 in dienst bij Multifoon Hifi. Na verscheidene banen te hebben gehad in de Rotterdamse schoenen- en kledingbranche, heeft Han lange tijd in de horeca gewerkt in Rotterdam Centrum. Han is dan ook een échte Rotterdammer en kent veel mensen. Houdt van de stad en van ons bedrijf.

Naast alle voorkomende werkzaamheden in de winkel heeft Han zich het analoge audiodeel helemaal eigen gemaakt. Draaitafels, elementen, phono voorversterkers, dat is Han’s afdeling. Hij heeft het gevoel helemaal ontwikkeld om een arm op te bouwen, elementen in te bouwen, en phono voorversterkers af te stellen. Of het om een kostbare combinatie of om een instap draaitafel gaat, het verzorgen van inbouw en muzikale afstelling gaat steeds op dezelfde manier; met liefde.