Rega

Rega is een onafhankelijk Brits audiomerk dat al bijna 50 jaar zijn zin doet, los van alle trends. In 1973 werd Rega Research opgericht door Tony Relph en Roy Gandy. Relph stopte al vrij snel na de oprichting met de activiteiten, maar Gandy is tot op de dag van vandaag nog steeds actief bij het bedrijf.

Rega is ontstaan uit onvrede over de draaitafels die begin jaren ’70 te koop waren. Roy Gandy, van jongs af aan al met techniek bezig, merkte op dat veel draaitafels technisch niet goed in elkaar zaten. Hij was overtuigd dat het beter kon, en het resultaat was de Planet draaitafel. De draaitafels werden na werktijd in de keuken gemaakt door Gandy en zijn moeder (zij bood aan om de eerste paar weken te helpen, maar uiteindelijk duurde de “samenwerking” ruim vijftien jaar).

Vanaf de jaren die volgen groeit het bedrijf uit tot een fabrikant met meerdere medewerkers en verkoopadressen in binnen- en buitenland. Sinds 1983 maakt Rega ook eigen tonearmen, waaronder de nu legendarische RB300. Dat de RB300 een zeer goede tonearm is, blijkt wel door de interesse van tientallen draaitafel fabrikanten die maar al te graag deze tonearm willen gebruiken. Het is voor Gandy en zijn team het bewijs dat hun filosofie klopt.

Tegenwoordig worden alle draaitafels – van de Planar 1 tot de Planar 10 – nog steeds in eigen huis ontwikkeld en geassembleerd. Daarnaast houdt Rega zich ook bezig met versterkers, CD-spelers, phono voorversterkers en accessoires om nog meer plezier uit de apparatuur te halen. Vandaag de dag zien we dat Rega blijft groeien en nieuwe producten ontwikkelt, allen met dezelfde filosofie van weleer; uitstekende bouwkwaliteit, lange levensduur, en verbazingwekkend goede prijs-/kwaliteitverhouding.


Rega in ons assortiment

 50,00
 110,00
 210,00
 280,00
 320,00
 370,00
 379,00
 390,00
 430,00