Wilson Audio

Een naam die in de wereld van high-end audio gelijk staat aan door functie gevormde precisie-instrumenten met pure, onvervormde en compressie vrije muziekreproductie als het ultieme doel. Een streven dat door het Amerikaanse engineering team tot een kunstvorm is verheven met een mate van perfectie die simpelweg uniek te noemen is. Wilson Audio wordt onder andere geroemd om haar kracht, timing, en laagweergave. Kwaliteiten die een directe reflectie zijn van de fysieke vormgeving van de luidspreker en hand in hand gaan met imposante gestaltes.

Wat voor David Wilson ooit begon als een prestigieus project voor eigen gebruik, groeide uit tot misschien wel de meest legendarische luidspreker ooit – de Wilson Audio WATT. Zijn commerciële introductie omstreeks 1985 markeerde de start van Wilson Audio. David’s obsessieve drang naar perfectie dicteren ieder facet van het ontwerp- en bouwproces dat volledig in eigen huis uitgevoerd wordt. Vandaag wordt het bedrijf geleid door David’s zoon, Daryl Wilson. Letterlijk opgegroeid tussen de luidsprekers en gezegend met het unieke analytische karakter van zijn vader bouwt hij luidsprekers die wereldwijd als het hoogst haalbare gezien worden. Het DNA van het merk is in de jaren steeds verder fijngeslepen en geoptimaliseerd, maar nooit veranderd.

Elke luidspreker wordt gevormd door een complexe optelsom van alle aanwezige luidsprekerunits. Wilson Audio heeft hierover een duidelijke denkwijze: ‘timing is everything’. De onderlinge afstand en daarmee looptijd van de verschillende luidspreker units worden volgens nauwkeurig uitgezette richtlijnen geoptimaliseerd. Een handmatig proces met een ongekende coherentie en integratie als gevolg. De alles overstijgende en gelimiteerd gebouwde WAMM Master Chronosonic weerspiegelt de meest compromisloze gewaarwording van deze filosofie die in basis ten grondslag ligt aan elk ontwerp. Net als de lens van een camera laten de luidsprekers van David Wilson zich mechanisch exact op de luisterplek focusseren met een tonale balans, diepte werking, microdynamiek maar vooral ongekende muzikale schoonheid en precisie als dankbaar resultaat.


Wilson Audio in ons assortiment