Shelter

Het Japanse Shelter is in 1986 opgericht door Yasuo Ozawa. Yasuo was van kinds af aan al gefascineerd toot het timbre van muziekinstrumenten en begon al op jonge leeftijd audio-apparatuur te ontwerpen. Hij volgde een universitaire studie Elektrotechniek met als doel hoogwaardige versterkers te gaan ontwerpen, maar ontdekte de charme van de analoge weergave van vinyl. In 1982 begon Yasuo bij Fidelity Research als ontwerper van draaitafelelementen. Van zijn hand kwamen bijvoorbeeld de Fidelity Research MCX-3 en MCX-5.

In 1986 verlaat Yasuo Fidelity Research om zelfstandig verder te gaan. Hij richt daarom het bedrijf Shelter op; een bedrijf dat zich vanaf dat moment zal gaan richten op de productie van hoogwaardige elementen voor draaitafels. De Shelter 701 is één van de eerste elementen die op de markt verscheen, en vandaag de dag zijn er nog steeds mensen die van dit element gebruikmaken. Net als bijna veertig jaar geleden worden de elementen nog steeds in eigen huis met de hand gemaakt. Yasuo controleert en inspecteert nog steeds alle elementen die worden gemaakt. Zodoende verlaat een element alleen de werkplaats als Yasuo heeft kunnen zien dat het element helemaal in orde is.

Het assortiment van Shelter is eigenlijk nooit enorm geweest. Hier gelooft men in het aanbod in kwaliteit in plaats van kwantiteit. Op de 201 MM na zijn alle elementen van het type MC. De 201 MM heeft een alleszins acceptabele instapprijs van €325,00 maar het aanbod in MC-elementen varieert tussen €995,00 voor het betaalbaarste MC-element tot €6.295,00 voor het topmodel Harmony MC.


Shelter in ons assortiment

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.