Sbooster

Veel apparaten worden tegenwoordig geleverd met een externe adapter. Dit is een betaalbare en eenvoudige oplossing om het apparaat van stroom te voorzien. Gaat zo’n adapter een keer kapot, dan is het heel eenvoudig hier een nieuwe voor aan te schaffen. Een dergelijke adapter kost vaak maar een paar euro. Maar er zit ook een nadeel aan, en dat is dat ze voor de prestaties meer kwaad dan goed doen.

Het bedrijf Sbooster is in 2008 eigenlijk per toeval ontstaan. Oprichter Wiebren Draaijer kreeg een Logitech Squeezebox cadeau. Hoewel hij het gebruiksgemak van een streamer erg kon waarderen, was hij erg ontevreden over de geluidskwaliteit. Zoekend naar de mogelijkheden om de voeding te verbeteren, kwam hij erachter dat de schakelende voeding van de adapter de boosdoener was. De Single Unit bood de oplossing en in 2009 ging deze upgrade daadwerkelijk in productie. In de jaren die volgden is het productportfolio verder uitgebreid.

Het meest bekende product van Sbooster is de Best of Two Worlds Power & Precision ECO MKII (BOTW P&P ECO MKII). Dit is een externe lineaire voeding die verkrijgbaar is in diverse voltages en geschikt voor vrijwel alle gangbare audio-apparatuur met een externe voeding. Door de schakelende voeding te vervangen voor een lineaire voeding, wordt een rustiger, beter gedefinieerd en vooral analoger muziekweergave bereikt.


Sbooster in ons assortiment