Roon

Het streamen van muziekbestanden en online muziek content wint steeds meer aan populariteit en de geluidskwaliteit van streaming content overtreft inmiddels zelfs ruimschoots de kwaliteit van de compact disk. Vrijwel elke hifi fabrikant heeft ondertussen een kwalitatief hoogwaardige netwerkspeler in het programma. Een probleem waar veel van deze fabrikanten echter mee worstelen is dat ze niet in staat zijn om een goedwerkende, gebruiksvriendelijke interface te creëren én onderhouden. Roon is hierin voor veel fabrikanten dé oplossing.

Roon is een multiroom en multi-user streaming platform dat niet gebonden is aan één specifiek merk en waarbij meerdere streaming bronnen samensmelten in een overzichtelijke muziekdatabase. Of je nu muziek bestanden wilt afspelen vanaf je NAS, iTunes bibliotheek op je pc, of via TIDAL of Qobuz; met de intuïtieve gebruikersinterface van deze streamer speel je moeiteloos al je muziek af. Binnen dit platform wordt alles automatisch met elkaar verbonden en samengebracht tot één collectie.

Naast het streamen van muziek voorziet Roon ook in alle mogelijke informatie over het afgespeelde album, de artiest en van vergelijkbare artiesten. Installeer hiervoor Roon Remote op je pc, Mac, iOS of Android device en maak optimaal gebruik van de mogelijkheden van je streamer. Met dit streaming platform gaat er letterlijk een gehele nieuwe muziekwereld voor je open. Wil je de infrastructuur besturen in een custom install omgeving? Roon Nucleus werkt naadloos samen met onder meer het iPort, Control 4, en Crestron besturingsprotocol. Wil je het muzieksysteem bedienen met gesproken commando’s? Ook dit is mogelijk via Amazon Alexa.


Roon in ons assortiment