Okki Nokki

Platenwasmachines zijn zeker niet nieuw. Merken als VPI en Keith Monks zijn al decennia lang actief met goed werkende platenwasmachines. Het alternatief om platen schoon te maken is met de hand, maar inmiddels zijn er legio betaalbare platenwasmachines te vinden. Wij werken hiervoor met de Okki Nokki Record Cleaning Machine.

Uiteraard komt er wel wat kijken bij het wassen van platen. Helemaal volautomatisch – om het maar in platenspelertermen te houden – is het niet. Maar een platenwasmachine maakt het wel een stuk gemakkelijker om gebruikte én nieuwe platen te reinigen. De platenwasmachine van Okki Nokki doet – zoals de naam al doet vermoeden – uitstekend zijn werk. Niks meer, niks minder.

Maar waarom moet een plaat eigenlijk schoon zijn? De naald van een element tast een groef af, en dat is feitelijk wat we over de installatie horen. Tegelijkertijd blijft er ook vuiligheid aan de naald hangen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de naald vervuild raakt, maar ook dat de weergave drastisch achteruit gaat. Het is daarom verstandig om nieuwe en gebruikte platen goed te onderhouden en het wassen met een platenwasmachine is daar één van.

De platenwasmachine wordt compleet geleverd met alle toebehoren die nodig zijn om gelijk te kunnen beginnen. Accessoires zoals de 7″ en 10″ armen zijn optioneel verkrijgbaar, evenals nieuwe reinigingsvloeistof en viltstrips om de plaat bij het reinigen te beschermen tegen beschadigingen.

Benieuwd hoe het reinigen van een plaat in z’n werking gaat? We hebben de Okki Nokki uitgepakt staan in de winkel.


Okki Nokki in ons assortiment

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.