Entreq

Elk apparaat waar elektrische stromen in aanwezig zijn, heeft behoefte aan een aarding. Daar zorgt normaal de aarding van de stroomstekker voor. Die aarding is echter onderhevig aan elektrovervuiling die zich in huis accumuleert, of zelfs in de ondergrond van de buurt. Entreq zorgt in dat geval voor een propere aarding. Het resultaat is een geluidsbeeld met meer rust waarbij de storende schelheid in het hoge register wordt opgelost, maar ook de laagweergave sterk wordt verbeterd.

Per-Olof Friberg, de oprichter van Entreq, is al bijna zijn hele leven bezig met muziek, maar als voormalige boer heeft hij geen technische achtergrond waar veel andere bedrijven door zijn ontstaan. Toch laat Friberg zich inspireren door een andere, zeker niet onbelangrijke factor: de natuur. Hij is er namelijk van overtuigd dat je als boer sterk afhankelijk bent van de natuur en om als boer succesvol te zijn moet je ook weten hoe de natuur ‘werkt’. Friberg begon in de jaren ’80 om de natuur bij zijn passie voor muziek te betrekken om een effectieve, natuurlijke manier te vinden waarmee de invloed van elektromagnetische straling om de muziekweergave kan worden verminderd.

Vanaf 1997 is Friberg alleen nog maar bezig met het ontwikkelen van Entreq producten. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een grote fabrikant van aardingsapparaten en oplossingen. De Entreq-producten geven een ‘eigen aarding’ aan de elektrische toestellen waarop ze aangesloten zijn. Om de negatieve effecten van de vervuilde aarding weg te nemen, leiden ze de zwerfstromen van elektrische spoelen of magnetische spanning af naar die eigen aarding. Alle aardingsboxen van Entreq werken als ‘verbetering’ op de reeds bestaande aarde en zeker niet als vervanging hiervan.


Entreq in ons assortiment