DS Audio

Het Japanse DS Audio maakt sinds 2013 unieke draaitafelelementen die vallen in een nieuwe categorie: optische elementen. Uniek hierin is dat er geen gebruik wordt gemaakt van spoelen en magneten zoals bij moving magnet en moving coil elementen, maar van LED’s en fotocellen.

De werking van conventionele elementen is gebaseerd op elektromagnetische inductie van spoelen in een magneetveld. De optische elementen van DS Audio daarentegen zijn gebaseerd op het detecteren van vibraties van de naald door middel van een lichtstraal. De lage bewegende massa en de afwezigheid van magnetische inductiekrachten zorgen voor een uitmuntende signaal-/ruisverhouding, lage vervorming, en een sterk versimpeld en schoon signaalpad. Een optisch element dient gecombineerd te worden met een equalizer. DS Audio heeft voor elk element een passende equalizer, maar ze zijn ook uitwisselbaar in het kader van upgrading.

Wat direct opvalt bij dit soort elementen is dat de achtergrondruis een stuk lager is waardoor details beter naar voren komen. De rust en transparantie zijn opmerkelijk. De bandbreedte tot in het subsonisch gebied is opmerkelijk en de resolutie extreem hoog, mede door de enorm lage bewegende massa. De laagreproductie is sneller dan bij conventionele elementen omdat vooral bij lagere frequenties de elektromagnetische inductie minder efficiënt is.


DS Audio in ons assortiment

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.