Devialet

Frankrijk; het land van het bourgondische leven met heerlijke wijnen, bijzondere gerechten, doordachte auto’s en bezienswaardigheden in de prachtige steden. Maar Frankrijk heeft ook een mooie historie als het gaat om audio. Merken als Elipson, Focal/JMlab, en Jean-Marie Reynaud hebben decennialang de wereld van hifi voorzien van vakmanschap met een Franse tintje. Zo gek is het dan ook niet dat juist een Franse fabrikant enkele jaren geleden op de markt kwam met een geheel nieuw concept versterker. We kunnen gerust stellen dat Devialet één van de meest innovatieve merken in het hifi-landschap is die de laatste decennia op de markt is gekomen.

Devialet zoals we nu kennen werd in de periode tussen 2003 en 2006 opgericht door vier gelijkgestemde muziekliefhebbers. Met hun achtergrond en visie voor een nieuwe generatie audioapparatuur wisten ze in 2010 op de CES in Las Vegas en High-End München hoge ogen te gooien met de D-Premier. De compacte behuizing doet vermoeden dat we met een designproduct te maken hebben, maar de technische specificaties liegen er niet om. En de mogelijkheid om de versterker met een configurator naar eigen wens in te stellen zonder technische kennis maakt het plaatje helemaal compleet. Dit is een serieuze versterker. In de jaren die volgen wordt de versterkerlijn uitgebreid, kunnen versterkers gekoppeld worden en vinden meer verbeteringen plaats op het gebied van connectiviteit.

In 2014 maakt Devialet furore met de aankondiging van Phantom. Streaming audio is steeds meer in opkomst, maar een high-end streaming luidspreker bestond nog niet. Phantom is de eerste high-end streaming luidspreker die ongekend indrukwekkende prestaties neerzet uit slechts een of twee luidsprekers. Door de jaren heen is Phantom verbeterd en zijn de mogelijkheden alleen maar toegenomen.

Vanaf 2022 richt Devialet zich ook op hoge kwaliteitsweergave van de televisie met de Dione soundbar. De Dione soundbar beschikt over hetzelfde besturingsplatform als Phantom en is de ideale partner om de geluidsweergave van de televisie meer kracht en kwaliteit te geven. De soundbar biedt de mogelijkheid om een 3D 5.1.2 weergave te simuleren en kan zowel liggend als plat tegen de muur worden geplaatst.


Devialet in ons assortiment