Crystal Cable

Lang werd verondersteld dat de dikte van een kabel bepalend is voor de kwaliteit. Hoe dikker de kabel, des te beter. Inmiddels weten we wel beter en kunnen we gerust stellen dat een dikkere kabel helemaal niet beter hoeft te zijn. Dat de dikte van de kabel geen goede graadmeter is, bewijst het Nederlandse Crystal Cable.

Elk product van Crystal Cable wordt geroemd om hun elegante uitstraling en perfecte afwerking. Tegelijkertijd wordt elk product van Crystal Cable ook gewaardeerd om de geavanceerde technologie en mate van engineering. Schoonheid geldt in dezen dan niet alleen voor de buitenkant, maar ook zeker voor de binnenkant. De kabels zien er niet alleen anders uit dan veel concurrenten, ze zijn ook daadwerkelijk anders. Door gebruik te maken van de zuiverste materialen in de juiste verhouding, worden ongekende prestaties bereikt. Alle kabels worden in eigen huis ontwikkeld en gefabriceerd om een constante kwaliteit te waarborgen.

De lineup van Crystal Cable bestaat grofweg uit vier series. Elke serie kent meerdere soorten kabels (interconnect, luidsprekerkabel, etc.). De Diamond Piccolo is de instapserie, maar bevat wel alles waar het merk voor staat. De zilver-goud legering in de centrale kern is een fantastische geleider, maar kent ook een prijs. In deze serie wordt de dunst mogelijke geleider gebruikt die het mogelijk maakt om een volledige bandbreedte en dynamiek weer te geven.

De Diamond Micro ziet er op het oog niet veel dikker uit dan de Diamond Piccolo, maar schijn bedriegt. De Diamond Micro heeft dezelfde constructie, maar wel gecombineerd met een uitstekende RFI- en EMI-afscherming. Dit leidt tot een strakkere laagweergave en meer evenwicht, nog meer resolutie en vooral muzikaliteit.

De Diamond Reference serie gaat een stap verder met een massieve zilver-goud geleider die is afgeschermd in Kapton isolatie en Teflon als de buitenkant van de kabel. Door de extra isolatie is er vrijwel geen sprake meer van micro-vervorming, weerstand en verlies van levendigheid.

Kan het nog beter? Uiteraard! De Diamond Ultra gaat een stapje verder. De Ultra Diamond is de eerste serie die bestaat uit twee getwiste kabels die ook voor de Diamond Reference worden gebruikt. De tweede geleider zorgt voor een drastische vermindering van ruis en nog minder verlies van details.


Crystal Cable in ons assortiment

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.