Creaktiv

Creaktiv is een Duitse fabrikant die al meer dan dertig jaar actief is met het maken van hoogwaardige audioracks. De meubels worden in de meeste gevallen op bestelling samengesteld, waardoor er veel ruimte is voor maatwerk.

Een probleem waar veel eigenaren van de betere audio-apparatuur tegenaan lopen, is de mogelijkheid om alles netjes weg te zetten. Designmeubels zijn vaak te smal gemaakt of kunnen het zware gewicht van de apparatuur vaak maar moeilijk hebben. En dan hebben we het nog niet gehad over de mogelijkheid om de kabels gemakkelijk aan te sluiten. De open racks van Creaktiv bieden hierin een praktische oplossing, waarbij aardig wat keuze is in kleur, uitvoering en hoogte.

Verreweg het bekendste model van Creaktiv is de Trendline-serie. De zware plateaus kunnen een gewicht van 50kg dragen en het is mogelijk om met de buishoogte te variëren waardoor ook grotere apparaten geplaatst kunnen worden. Als er hogere eisen aan het rack worden gesteld, dan is het ook mogelijk om te kijken naar de Little Reference, Midi Reference of Big Reference. Stap voor stap worden de meubels geoptimaliseerd voor zwaardere componenten waarbij de plateaus ook nog eens worden voorzien van een dempend materiaal voor meer massa en minder trillingen.


Creaktiv in ons assortiment