Bluesound Professional

Bluesound Professional is – zoals de naam al doet vermoeden – de professionele tak van Bluesound. De producten van Bluesound Professional zijn met dezelfde applicatie BluOS te bedienen, maar zijn meer toegespitst op de behoeften van de zakelijke eindgebruikers.

Het succes van Bluesound is zeker niet binnenshuis gebleven; steeds vaker werden de producten van Bluesound ook binnen kantoren en eetgelegenheden toegepast. Om beter aan te sluiten bij de behoefte die in dit segmeent speelt, is Bluesound Professional opgericht. Hoewel de applicatie en het bedieningsgemak van BluOS nagenoeg hetzelfde blijft, zijn er met het oog op de hardware wel enige verschillen aanwezig die het juist voor de integratie een stuk aantrekkelijker maken. Zo zijn de streamers en versterkers een stuk compacter, zijn ze erop gemaakt om eenvoudig ergens in gemonteerd te worden, en ontwikkelen ze ook een stuk minder warmte. De componenten beschikken in tegenstelling tot de normale Bluesound producten niet over een draadloze verbinding of bluetooth. Ook het aanbod in luidsprekers is meer toegespitst aan de zakelijke toepassing, waarbij sommige luidsprekers zelfs gevoed worden via de netwerkkabel (PoE).

De producten van Bluesound Professional kunnen naadloos samenwerken met de ‘normale’ producten van Bluesound en ook de applicatie is hetzelfde. De aankomende jaren zal het assortiment met Bluesound Professional producten verder worden uitgebreid.


Bluesound Professional in ons assortiment