Audio Research

Dit Noord-Amerikaanse bedrijf is ontstaan in een tijd waarin solid state transistor techniek steeds maar beter wordt en ook vooral meer de norm begint te worden. Het is een tijd waarin veel nieuwe merken het levenslicht zien, maar waarin het ook gemakkelijker wordt gemaakt om betaalbaar een versterker in elkaar te zetten. Het is hiermee het begin van een tijd waarin een goede muziekweergave voor steeds meer mensen toegankelijk wordt.

William Zane Johnson blijft zoals zovelen trouw aan zijn geloof dat de vacuümbuis de meest realistische en overtuigende muzikale beleving weet te scheppen. Met dat ideaal bouwt Audio Research al ruim 50 jaar aan haar state-of-the-art audiosystemen waarin de buis de hoofdrol speelt. En met succes! Decennialang worden de versterkers gebruikt door muziekliefhebbers die gelijkgestemd zijn met Johnson’s gedachtegoed.

Hoewel we kunnen stellen dat een buizenversterker bepaalde eigenschappen heeft die kunnen worden gezien als een beperking, gaat dat bij Audio Research niet helemaal op. Veel buizenversterkers zijn vaak niet de grootste krachtbron waardoor vaak concessies moeten worden gedaan bij het vinden van de juiste luidspreker. Er moet rekening worden gehouden met het rendement en de luidspreker mag niet een te grillig impedantie verloop hebben. Versterkers van Audio Research zitten toch iets anders in elkaar. Met de uitgekiende ontwerpen, speciaal geselecteerde buizen, en de hoge interne voedingsspanningen weet het bedrijf muziek niet alleen gloedvol maar ook met macht en serieuze power weer te geven.


Audio Research in ons assortiment

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.