Anthem

De Canadese fabrikant is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige surround- en stereoapparatuur. Het merk is in Nederland nog relatief onbekend, maar de bekendheid is de laatste jaren enorm aan het toenemen. In Noord-Amerika heeft het merk een gevestigde reputatie als het gaat om betrouwbare en hoogwaardige fabrikant van surround apparatuur, maar inmiddels is het productportfolio uitgebreid met prachtige stereoapparatuur.

Dat Anthem lange tijd relatief onbekend was in Nederland en zelfs Europa is niet geheel onverklaarbaar. Anthem hield zich lange tijd bezig met separate componenten als voorprocessoren en eindversterkers, en dat zijn nu net producten die vooral aantrekkelijk zijn voor een kleine groep liefhebbers. Daar is verandering in gekomen toen Anthem in 2012 met een eerste lijn receivers op de markt kwam. Ineens was de Anthem kwaliteit ook in één behuizing verkrijgbaar.

De stille kracht van de Anthem receivers en processoren is de toepassing van Anthem Room Correction (ARC). ARC behoort al geruime tijd tot een van de meest geavanceerde Room Correctie systemen. ARC wordt alom geroemd door de audiopers, maar is ook populair bij de gespecialiseerde AV-retailers en custom installers. En dat is niet zonder reden. ARC doet wat het moet doen en laat achterwege wat het beter niet kan doen. ARC zorgt ervoor dat de prestaties van de luidsprekers nauwkeurig kunnen worden gemeten en zorgt voor een compensatie van mogelijk negatieve effecten van de luisteromgeving. Elke ruimte heeft een eigen klank en is daarmee medebepalend voor de prestaties van de luidsprekers. De meting mikt alleen op de negatieve effecten van de kamer, niet het geluid van de luidsprekers zelf. Zodoende worden de beste optimale prestaties bereikt, zonder dat de luidsprekers worden geknepen op dynamiek.

We prijzen de prestaties van de Anthem surroundreceivers, processoren, en eindversterkers. De apparatuur biedt uitstekende prestaties voor de filmliefhebbers die een stap verder willen gaan dan mainstream. Daarnaast zijn de receivers en processoren erg fijn in te stellen en af te regelen.


Anthem in ons assortiment