Gryphon Audio

De wondere wereld van hifi kent veel bekende en gerenommeerde merken. Sommige van deze merken worden door veel dealers gedaan, andere merken zijn iets zeldzamer te noemen. Het Deense Gryphon Audio Designs is zo’n merk – een kleine fabrikant die tot de absolute top mag worden gerekend.

Gryphon Audio Designs is het geesteskind van Flemming E. Rasmussen en de vervulling van de wens om de muziekbeleving thuis net zo te laten zijn alsof je bij het concert zelf aanwezig bent. Rasmussen is afgestudeerd in de schilderkunst en grafische kunst aan de Aarhus Kunstacademie in Denemarken. De lokale muziekgemeenschap – waarvoor hij tijdens zijn studie de LP-covers en concertaffiches ontwierp – wisten zijn interesse in de muziek te versterken.

Na het afronden van zijn studie heeft Rasmussen zich eerst bezig gehouden met fotografie en schilderkunst. Door zijn creatieve kwaliteiten werd hij uiteindelijk hoofdontwerper bij de grootste fabrikant van sportkleding in Scandinavië. Rasmussen wist het bij dit bedrijf tot president van het bedrijf te schoppen, maar besloot uiteindelijk zich te gaan richten op het importeren van high-end audio in Denemarken. Hiermee gaf hij voor zichzelf gehoor aan een langgekoesterde droom. In zeer korte tijd werd het bedrijf de belangrijkste importeur voor high-end audio in Denemarken.

Apparatuur van Gryphon wordt gemaakt om te presteren en lang mee te gaan. Vrijwel alles van Gryphon wordt in eigen huis ontworpen, ontwikkeld, en geassembleerd. Dit alles om de standaard, betrouwbaarheid, en levensduur hoog te houden.


Gryphon Audio in ons assortiment

prijs op
aanvraag
vanaf
 12.960,00
vanaf
 17.600,00
vanaf
 17.760,00
 22.560,00
Dit product is uitsluitend verkrijgbaar in de winkel.
 37.680,00
 45.120,00