Accuphase

Accuphase is een Japanse fabrikant van hoogwaardige audiocomponenten. Sinds de oprichting in 1972 staan een hoogwaardige weergave en uitmuntende bouwkwaliteit hoog in het vaandel. Alle componenten worden in eigen huis ontwikkeld, ontworpen, en geassembleerd. Veel toeleveranciers bevinden zich in de directe omgeving om de kwaliteit en het productieproces zo goed als mogelijk in de gaten te houden.

In 1972 besluiten de broers Nakaichi en Jiro Kasuga hun werkgever Trio-Kenwood Corporation (tegenwoordig JVC) te verlaten om een eigen bedrijf op te richten dat zich uitsluitend specialiseert in audio-apparatuur. In plaats van massaproductie met de onvermijdelijke compromissen willen Nakaichi en Jiro zich bezighouden met een kleinschalige productie van hoogwaardige apparatuur. Ze vinden gelijkgestemden die werkzaam waren bij Luxman en Marantz. Onder de naam Kensonic wisten ze halverwege de jaren ’70 furore te maken met de P-300 eindversterker, C-200 voorversterker, en T-100 FM-tuner.

De producten van Kensonic Laboratory, Inc. werden normaal gesproken uitgebracht onder de naam Accuphase. Vanwege het tienjarig bestaan in 1982 werd de naam van het bedrijf daarom dan ook veranderd naar Accuphase Laboratory, Inc. De naam is een samenstelling van Accu (als in accurate oftewel nauwkeurig) en phase (fase), een belangrijke factor die betrekking heeft op de diepste essentie van audiotechnologie en muziekreproductie.

Vandaag de dag wordt apparatuur van het merk nog steeds met dezelfde toewijding en precisie gemaakt als de oprichters het voor ogen hadden. Versterkers, (SA)CD-spelers, en andere apparatuur worden in kleine aantallen in Yokohama vervaardigd. Wie eenmaal met een Accuphase begint, blijft vaak bij Accuphase.


Accuphase in ons assortiment

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.