Atlas

Atlas is een kabelfabrikant uit Kilmarnock, Schotland. Het bedrijf is opgericht door muziekliefhebbers met een technische achtergrond die het bestaande aanbod meer en meer als een eenheidsworst begonnen te zien. Er zat maar één oplossing op: zelf kabels gaan maken. Wat is begonnen als een ideaal, is uitgegroeid tot een serieus bedrijf dat veel in eigen huis doet. Ontwikkeling, ontwerp en zelfs assemblage worden op een paar uitzonderingen na allemaal in Kilmarnock gedaan.

Veel kabelfabrikanten stellen kabels samen op basis van standaard producten. Dit leidt ertoe dat niet elk product van dezelfde fabrikant dezelfde klankeigenschappen krijgt. Bij Atlas gelooft men in een eigen DNA. Dat wil zeggen dat men erg trouw blijft aan de eigen klank. Een duurdere kabel van Atlas zal per definitie dan ook niet leiden tot een andere klank, maar wel tot nog meer details en informatie. Om dit te bereiken wordt zoveel mogelijk in eigen huis ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd. Bijzonder te noemen is dat zelfs de Elements instapserie in Schotland wordt geproduceerd.

Het assortiment van Atlas bestaat uit vrijwel alle gangbare verbindingskabels in verschillende prijsklassen. Omdat alles in eigen huis wordt gemaakt, zijn er ook tal van maatwerkoplossingen. Naast de bekende interlinks, luidsprekerkabels en digitale kabels, bestaat het productportfolio ook uit stroomverzorging, tuning, en accessoires.


Atlas in ons assortiment